Makelaars Rotterdam vergelijken

De Amsterdamse huizengekte is inmiddels overgewaaid naar Den Haag en Rotterdam. Makelaarstarieven vergelijken en de diensten van makelaars vergelijken is daarom belangrijker dan ooit. U wilt immers de hoogste prijs voor uw woning en/of er van overtuigd zijn die droomwoning te kunnen verwerven.

De woningmarkt in Rotterdam is inmiddels behoorlijk oververhit waardoor een woning redelijk eenvoudig en nel verkoopt. Maar levert iedere verkoopmakelaar ook het beste resultaat en vindt u de hoogste opbrengst belangrijk of eerder een lage makelaarscourtage of zijn andere zaken voor u van doorslaggevende betekenis? Deze site geeft u eenvoudig inzicht in de verschillen tussen de kantoren zodat u snel deskundige verkoopmakelaars vergelijken kunt.

Bent u op zoek naar een koophuis in Rotterdam dan zal dit momenteel meer voeten in de aarde hebben. Steeds vaker horen wij dat men er niet ‘tussenkomt ‘ zonder eigen aankoopmakelaar en dat het lastig is te bepalen welk bedrag te moeten bieden om kans te maken.

U zoekt misschien een ervaren sparringpartner die u in beginsel vertelt hoe het is gesteld met de bouwkundige toestand van het huis en u aangeeft of het bedrag dat boven de vraagprijs wordt geboden taxatie technisch bijvoorbeeld wel kan worden meegefinancierd in de hypotheek.

Op deze website kunt u ook direct gratis een aankoopmakelaar vergelijken zodat u kunt bepalen wie het beste bij u past.

Vergelijken verkoopmakelaars

Kijk verder dan de makelaar die het huis van de buren heeft verkocht. Het is immers een verkopersmarkt en kies daarom de makelaar die bij u past en waar u vertrouwen in heeft. Door verschillende offertes aan te vragen krijgt u een beter beeld van gecertificeerde en branche aangesloten verkoopmakelaars en de mogelijke opties van goede adviseurs in Rotterdam.

Vaak komt de desbetreffende makelaar bij u thuis langs voor een vrijblijvend en kosteloos verkoopgesprek. Hij of zij geeft dan over het algemeen direct een indicatieve koopsom af. Vraag de adviseur bijvoorbeeld waarom hij een deze vraagprijs wil hanteren.

Er zijn makelaars die een lage bieden vanaf prijs hanteren waar over het algemeen meer overgeboden zal worden en makelaars die een hoge vraagprijs als uitgangspunt nemen. Bij deze laatste werkwijze gaan verkopers doorgaans voor meer zekerheid, maar ligt er vaak meer werk voor de verkoopmakelaar in kwestie.

Het is voor veel mensen belangrijk om een klik te hebben met de makelaar waar zij mee in zee willen gaan. Er wordt veel contact onderhouden en veel verkopers kiezen daarom niet standaard voor de voordeligste makelaar of de makelaar met de hoogste vraagprijs (dit wordt immers in overleg bepaald). Is de makelaar deskundig en toegankelijk en wat vindt u van de foto’s en/of andere media die deze Rotterdamse verkoopmakelaar plaatst? Over het algemeen kiezen mensen de verkoopmakelaar waar zij een goed gevoel bij hebben en waarvan zij denken dat deze hun woning op een deskundige manier gaat verkopen.

Welke makelaar kiezen als aankoopmakelaar in Rotterdam?

De Consumentenbond geeft ratings aan aankoopmakelaars via de website van Advieskeuze. Op deze website vergelijkt u makelaars in Nederland met elkaar op basis van afstand en reviews van anderen. Wij werken thans samen met de top 5 beste plaatselijke adviseurs van deze consumentenbond vergelijking.

Op welk moment schakel je een aankoopmakelaar in?

Er zijn twee momenten waarop mensen een aankoopmakelaar inschakelen:

  • Vanaf het moment dat zij op zoek naar een woning, De aankoopmakelaar begeleidt het volledige traject en kan op voorhand bijvoorbeeld al zeggen of deze woning de moeite waarde is te gaan bekijken.
  • Zodra mensen een huis op het oog en de 1e bezichtiging hebben gedaan en er daarna graag een expert bij willen hebben. Men zoekt zelf het huis waar men wilt gaan wonen en de aankoopmakelaar neemt een aantal zaken voor zijn rekening, zoals het biedproces en de juridische afhandeling. De aankoopmakelaar in kwestie heeft als hij mee gaat naar de 1e afspraak vaak meer mogelijkheden om de woning voor een eventuele inschrijfprocedure (einddatum met eindbiedingen) aan te kunnen kopen.

Voordelen aankoopmakelaars

Het inschakelen van een VBO, Vastgoed Pro of NVM aankoopmakelaar kunt u zien als een investering. Maak gebruik van de ervaring en kennis van deze lokale aankoopmakelaar, waarbij u nu kunt terugvallen op deze brancheorganisaties als er een geschil tussen jullie is. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan u duizenden euro’s besparen op de aankoopsom en ervoor zorgen dat u dat ene huis wel kan aankopen.

Slecht onderhandelen, een net te laag bod uitbrengen en/of de latere constatering van verborgen gebreken achteraf kan een hoop geld kosten.

De aankoopmakelaar kan deze zaken voor een groot deel proberen te voorkomen en bespaart u doorgaans veel tijd en energie. Naast lokale marktkennis wilt u misschien ook een goede klik met de aankoopmakelaar hebben. U gaat een behoorlijk intensief traject met elkaar aan en de makelaar moet ook op persoonlijk vlak met u matchen.

Verschillende soorten makelaars vergelijken

Makelaarscourtage vergelijken van aankoopmakelaars

Er kan een vast tarief worden afgesproken voor de diensten van de aankoopmakelaar.

Het voordeel is dat voor beide partijen duidelijkheid bestaat en de kosten voor de dienstverlening bekend zijn. Een nadeel kan zijn de aankoopmakelaar niet extra gemotiveerd is om ter verhoging van het eigen tarief tot een zo laag mogelijke koopsom te onderhandelen.

Onderhandelingsresultaat als uitgangspunt tarief aankoopmakelaar.

Steeds meer aankoopmakelaars baseren hun tarieven tegenwoordig op een percentage van het onderhandelingsresultaat. Het voordeel voor de makelaar is dat deze beloning hierdoor hoger kan oplopen dan bij een vast bedrag. Het voordeel voor u is dat uw besparing op de woningprijs dit hogere tarief ruimschoots goedmaakt. Let op, er is vaal wel een minimumbedrag van toepassing maar de motivatie blijft.

Tarief gebaseerd op de koopsom van een woning.

Een van oudsher veel gehanteerde constructie die nog altijd regelmatig wordt toegepast, is dat de courtage van de aankoopmakelaar wordt bepaald door een percentage van het aankoopbedrag van de woning. Dit wordt ook wel de courtage genoemd en bedraagt gemiddeld circa 1% (exclusief de BTW) van de koopsom.

Verkoop courtage makelaars vergelijken

Aangezien het een zogenaamde ‘verkopersmarkt’ betreft kopen de meeste mensen eerst een nieuwe woning aan voordat zij hun huidige woning te koop zetten. Bespreek met de makelaar de mogelijkheden want de meeste geldverstrekkers willen een extra stukje zekerheid in de vorm van eigen vermogen als voor deze constructie gekozen wordt.

Wat is het tarief van een verkoopmakelaar?

Het tarief van de verkoopmakelaar begint vaak met een stukje opstartkosten. Als u een woning wilt verkopen met behulp van een makelaar, ontkomt u bijna niet aan deze vaste kosten. Ook als het uiteindelijk niet tot een verkoop komt, maakt de verkoopmakelaar deze kosten, welke hij zal doorberekenen aan zijn klanten. Denk hierbij onder meer aan het maken van foto’s, Kadasterkosten, het ontwikkelen van een brochure en het plaatsen van de woning op internet. U kunt deze makelaarskosten vergelijken, maar hier moet vaak wel separaat naar geïnformeerd worden.

De meeste verkoopcourtages bedragen tussen de 1% tot 2% exclusief BTW van de definitieve verkoopprijs. Ook zijn er makelaars die hun tarief baseren op een percentage van het dat er wordt ’overboden’ op de gehanteerde vraagprijs. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten en is tegenwoordig een vaak toegepaste methode.

Offerte makelaar

Wilt u eenvoudig en snel aankoop- of verkoopmakelaars vergelijken, dan kunt u dat hier gehaal gratis doen. Wij werken thans alleen met branche aangesloten adviseurs waarbij makelaars die slecht presteren verwijderd worden uit ons systeem, zodat u alleen de beste vergelijkt.

Binnen 1 dag sturen 3 aankoopmakelaars of verkoopmakelaars u een gepast voorstel. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend en geven inzicht in kosten en mogelijkheden.