Makelaarskosten vergelijken

De Amsterdamse huizengekte is inmiddels overgewaaid naar Den Haag en Rotterdam. Makelaarskosten vergelijken is daarom misschien belangrijker dan ooit. Levert iedere verkoopmakelaar het beste resultaat op en vindt u de hoogste verkoopopbrengst belangrijk of eerder een lage makelaarscourtage of zijn andere zaken voor u wellicht van betekenis? Deze website geeft u eenvoudig inzicht in de verschillen tussen de aangesloten kantoren zodat u snel deskundige verkoopmakelaars vergelijken kunt.

Verkoopmakelaar vergelijken / offerte makelaar

Waar let u op bij het kiezen van een verkoopmakelaar voor de verkoop van uw huis? Bepaal via deze website eenvoudig welke verkoopmakelaar het beste bij uw wensen past door het ontvangen van 3 scherpe verkoopmakelaar offertes
van professionals in de buurt. Op deze manier kunt u makelaarscourtage vergelijken van de beste adviseurs uit de directe omgeving.

De traditionele verkoopmakelaar

Deze makelaar regelt alles: het maken van advertentieteksten, foto’s laten maken, de woning op internet plaatsen, rondleidingen geven en met potentiële kopers onderhandelen en uiteindelijk de koopovereenkomst opstellen en laten ondertekenen.

Verschillende soorten makelaars vergelijken

De internetmakelaar

Bij een internetmakelaar doet u meer zelf: u leidt zelf potentiële kopers rond, u maakt zelf foto’s van je woning (of laat ze maken) en je maakt een beschrijving van je woning voor huizensite Funda. Meestal voert de internetmakelaar wel de onderhandelingsgesprekken en stelt hij het verkoopcontract op (afhankelijk van de door jou gekozen deeldiensten).

Welke makelaar kiezen?

Vindt u het geen probleem om zelf belangstellenden rond te leiden? Overweeg om een internetmakelaar in te schakelen. Dat kan veel geld schelen.

Kijk verder dan de makelaar die het huis van de overburen heeft verkocht. Kies de makelaar die bij u past en waar u het volste vertrouwen in heeft. Door verschillende offertes op te vragen krijgt u een beter beeld van gecertificeerde verkoopmakelaars en de mogelijke opties van goede adviseurs in uw omgeving.

Vaak komt de desbetreffende verkoopmakelaar bij u thuis langs voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Hij geeft dan over het algemeen direct een te hanteren vraagprijs en te verwachten koopsom af. Vraag de adviseur bijvoorbeeld waarom hij een deze vraagprijs zou willen hanteren.

Huis verkopen makelaar kiezen

Er zijn makelaars die een lage bieden vanaf prijs hanteren waar over het algemeen meer overgeboden zal worden en verkoopmakelaars die een hoge vraagprijs als uitgangspunt nemen. Bij deze laatste werkwijze gaan verkopers doorgaans voor meer zekerheid, maar ligt er vaak meer werk voor de verkoopmakelaar in kwestie omdat hij er vaak langer mee bezig is.

Het is voor veel mensen belangrijk om een goede klik te hebben met de makelaar waar zij mee in zee willen gaan. Er wordt veel contact onderhouden en veel verkopers kiezen daarom niet standaard voor de voordeligste makelaar of de makelaar met de hoogste vraagprijs (dit wordt immers in overleg bepaald). Is de verkoopmakelaar deskundig en toegankelijk en wat vindt u van de foto’s en/of andere media die deze verkoopmakelaar op diens website plaatst? Over het algemeen kiezen mensen de verkoopmakelaar waar zij een goed gevoel bij hebben en waarvan zij denken dat deze hun woning op een deskundige manier zal gaan verkopen.

Makelaarstarieven vergelijken

Courtage makelaars vergelijken doet u het liefst in absolute getallen maar de courtage wordt vaak uitgedrukt in een percentage van de koopsom. Dit percentage is onderhandelbaar en mede afhankelijk van de werkzaamheden die de makelaar voor u uitvoert. Het tarief bij een opdracht voor verkoop varieert doorgaans tussen 1 % en 2 %. Het tarief voor een opdracht voor aankoop is meestal lager omdat de werkzaamheden veelal minder omvattend zijn. Veel makelaars werken met een prijs exclusief de btw.

Bij een verkoopopdracht werken deze adviseurs naast courtage vaak ook met opstart- en bijkomende kosten.

Stel, u verkoopt een woning van €300.000. De makelaar rekent bijvoorbeeld 1,5% provisie en €850,- aan opstartkosten; de totale nota bedraagt dan €6473 (inclusief 21% BTW).

Er zijn ook andere varianten mogelijk, zoals ‘no cure no pay’ en/of een resultaatbonus: u betaalt bijvoorbeeld €100 extra bij elke €1000 meer aan verkoopopbrengst. Deze constructie groeit de laatste tijd in populariteit waarbij makelaarskosten vergelijken minder belangrijk wordt.

Makelaarskosten vergelijken

Makelaar offerte

Wilt u eenvoudig en snel verkoopmakelaars vergelijken, dan kunt u dat bij ons geheel gratis doen. Wij werken thans alleen met branche aangesloten adviseurs (NVM makelaars, VBO makelaars en Vastgoedpro) waarbij adviseurs die slecht presteren verwijderd worden uit ons systeem. Op deze manier vergelijkt u alleen de beste verkoopmakelaars. Het inschakelen van een VBO, Vastgoed Pro of NVM aankoopmakelaar kunt u zien als een investering. Maak gebruik van de ervaring en kennis van deze lokale verkoopmakelaars, waarbij u nu kunt terugvallen op deze brancheorganisaties bij een eventueel geschil. Binnen 1 dag sturen 3 verkoopmakelaars u een gepast voorstel zodat u Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend en geven inzicht in kosten en mogelijkheden.